De websites van Morssinkhof Groep B.V. maken gebruik van cookies     Meer informatie     Sluiten

Morssinkhof Groep genomineerd voor de Gouden Decibel Award 2013 !

Het geluidreducerende grasbetonblok type Meander, van de Morssinkhof Groep, is in de categorie producten / diensten genomineerd voor de Gouden Decibel Award 2013.

De Gouden Decibel wordt uitgereikt door stichting Innonoise. Deze stichting heeft zich tot doel gesteld om innovatie-activiteiten te stimuleren op het gebied van beperkingen van ongewenste belastingen van geluid en reductie van geluidhinder en voorts al hetgeen daar rechtstreeks of zijdelings verband mee houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.
Naast dat wij kans maken op een Gouden Decibel vanuit de vakjury wordt er ook een Gouden decibel publieksprijs uitgereikt. Op www.goudendecibel.nl kan worden gestemd voor deze publieksprijs. De publieksprijs wordt gekozen uit alle inzendingen vanuit alle categorieën.

Op 5 november vindt in Nieuwegein de uitreiking van de Gouden Decibel Award 2013 plaats. Dit is aansluitend aan de eerste congresdag van de vakbeurs Geluid, Trillingen en Lucht (GTL) 2013.

Het product

Grasbetonblokken type Meander zijn betonnen verhardingselementen, die bestand zijn tegen hoge verkeersbelasting en voorzien zijn van een meanderend oppervlak. Deze meanderende vorm zorgt ervoor dat de signaleringsfunctie van het grasbeton naar de bestuurder intact blijft, terwijl er een enorme geluidsreductie wordt gerealiseerd ten opzichte van traditioneel grasbeton.

Onderzoek, uitgevoerd door Universiteit Twente, heeft bewezen dat het grasbetonblok type Meander een duidelijke signaleringsfunctie heeft, terwijl er, bij snelheden van 50 tot 80 km per uur, een geluidsreductie van +/- 13 dB (A) wordt gerealiseerd ten opzichte van traditioneel grasbeton. Dit betekent dus dat voor omwonenden geluidshinder drastisch gereduceerd wordt.

De grasbetonblokken type Meander bevatten afwateringsmogelijkheden, naar de berm, over het oppervlak middels verdiepte richels en zijn voorzien van infiltratiegaten waar gras door kan groeien. De blokken (40 x 40 x 12 cm) wegen 30 kg per stuk, zijn voorzien van een hol en dol verbinding en worden standaard geleverd in machinaal pakket. Het grasbetonblok type Meander bestaat voor 20% uit open ruimte. Voor meer informatie over het grasbetonblok type Meander, klik hier.


Datum: woensdag 23 oktober 2013


NIEUWS

  • Dualton, duurzame betonstraatstenen, geleverd in Markelo

    Momenteel worden in Markelo onze Dualton, duurzame betonstraatstenen verwerkt door NTP Enschede. De stenen worden gemaakt met CO2-arm cement, ...
  • Vacatures voor locatiemanager en assistent locatiemanager

    Voor onze productielocatie in Hengelo zoeken wij een locatiemanager. Voor onze productielocatie in Hardenberg zoeken wij een assistent ...
  • Morssinkhof Groep neemt Decor Son over

    Morssinkhof Groep neemt het in Son en ’s-Hertogenbosch gevestigde Decor Son over. Op 4 juli heeft Morssinkhof Groep overeenstemming bereikt met de ...