De websites van Morssinkhof Groep B.V. maken gebruik van cookies     Meer informatie     Sluiten

Provinciale wegen stuk veiliger, maar het kan nog veel veiliger!

Provinciale wegen zijn de afgelopen tien jaar veiliger geworden. In 2003 kwamen 249 mensen om bij ongevallen op deze wegen, tien jaar later is dat aantal gedaald naar 100, meldt de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV).

Toch zijn provinciale wegen nog altijd de gevaarlijkste wegen. Hoewel ze slechts 6 procent van het wegennet beslaan, vindt een kwart van alle ongevallen plaats op provinciale wegen (bron: NOS).

Naast het aanbrengen van bijvoorbeeld middenbermen kan het aantal ongelukken ook worden teruggedrongen door het verharden van de berm door middel van grasbetonblokken. Grasbetonblokken verbreden niet alleen het wegdek, maar hebben door het genokte rijvlak ook een signaleringsfunctie voor de bestuurder. Grasbetonblokken zorgen dus voor een grotere verkeersveiligheid en hebben daarnaast een bermbeschermende functie.

Een nadeel van rijden over traditioneel grasbeton is geluidsoverlast voor omwonenden. Met het toepassen van grasbetonblokken type Meander van de Morssinkhof Groep wordt de geluidsoverlast aanmerkelijk verminderd.

Grasbetonblokken type Meander zijn betonnen verhardingselementen, die bestand zijn tegen hoge verkeersbelasting en voorzien zijn van een meanderend oppervlak. Deze meanderende vorm zorgt ervoor dat de signaleringsfunctie van het grasbeton naar de bestuurder intact blijft, terwijl er een enorme geluidsreductie wordt gerealiseerd ten opzichte van traditioneel grasbeton.

Onderzoek, uitgevoerd door Universiteit Twente, heeft bewezen dat het grasbetonblok type Meander een duidelijke signaleringsfunctie heeft, terwijl er, bij snelheden van 50 tot 80 km per uur, een geluidsreductie van +/- 13 dB (A) wordt gerealiseerd ten opzichte van traditioneel grasbeton. Dit betekent dus dat voor omwonenden geluidshinder drastisch gereduceerd wordt.

Meer informatie over geluidreducerend grasbeton type M vindt u hier.


 


Datum: maandag 16 maart 2015


NIEUWS

  • Dualton, duurzame betonstraatstenen, geleverd in Markelo

    Momenteel worden in Markelo onze Dualton, duurzame betonstraatstenen verwerkt door NTP Enschede. De stenen worden gemaakt met CO2-arm cement, ...
  • Vacatures voor locatiemanager en assistent locatiemanager

    Voor onze productielocatie in Hengelo zoeken wij een locatiemanager. Voor onze productielocatie in Hardenberg zoeken wij een assistent ...
  • Morssinkhof Groep neemt Decor Son over

    Morssinkhof Groep neemt het in Son en ’s-Hertogenbosch gevestigde Decor Son over. Op 4 juli heeft Morssinkhof Groep overeenstemming bereikt met de ...