De websites van Morssinkhof Groep B.V. maken gebruik van cookies     Meer informatie     Sluiten

20 km zwijnverdwijnblokken!

Langs de N224 en de N310 levert de Morssinkhof Groep 20 strekkende km zwijnverdwijnblokken, welke in licentie voor Altena Infra-materialen zijn geproduceerd.

De zwijnverdwijnblokken moeten het voor wilde zwijnen onaantrekkelijk maken om te komen eten langs de wegbermen. Hierdoor ontstaan jaarlijks levensgevaarlijke situaties, soms met ernstige ongelukken tot gevolg.

De zwijnverdwijnblokken worden in een bepaald patroon gelegd, zodat wilde zwijnen de zwijnverdwijnblokken niet al wroetend kunnen opwippen met hun snuit. Opspattend zout van het wegdek spoelt snel van de blokken af, waardoor die minder aantrekkelijk is voor kevers en torren, die op hun beurt weer een lekkernij voor het wild zwijn zijn.

De eerste zwijnverdwijnblokken zijn geplaatst langs de doorgaande wegen van Arnhem naar Ede en van Arnhem naar Nijkerk. In 2013 en 2014 worden ook andere wegen op de Veluwe voorzien van zwijnverdwijnblokken.

Aan dit project is o.a. door Omroep Gelderland aandacht geschonken d.m.v. een nieuwsitem. Klik hier om het nieuwsitem te bekijken.

(bron: Altena Infra-materialen).


Datum: vrijdag 14 december 2012


NIEUWS

  • Morssinkhof Groep Malden niet bereikbaar i.v.m. 4Daagse

    In verband met de 4Daagse is onze productielocatie Morssinkhof Groep Malden op donderdag 18 juli tot 10.30 uur niet bereikbaar. Op vrijdag 19 juli is ...
  • Morssinkhof Groep neemt Decor Son over

    Morssinkhof Groep neemt het in Son en ’s-Hertogenbosch gevestigde Decor Son over. Op 4 juli heeft Morssinkhof Groep overeenstemming bereikt met de ...
  • Vacature Allround marketingcommunicatiespecialist

    Ter uitbreiding van onze marketingafdeling zijn wij op zoek naar een allround marketingcommunicatiespecialist. Bekijk de vacature hier.